Wondpasta

 Pentagrow Wondpasta is een wondafdekmiddel. Het wordt voornamelijk in de tomatenteelt gebruikt voor de afdekking van wonden, ontstaan na het uitsnijden van botrytis plekken. De pasta zorgt ervoor dat de wond niet verder indroogt en dat sporen van schimmels geen kans hebben om de plant binnen te dringen. De pasta is gemaakt van fijngemalen klei, waaraan onder andere extra silicium is toegevoegd.

De pasta moet in een laag van 2 mm en ruim om de wond worden aangebracht. De knijpfles is hier een handig hulpmiddel voor, maar het is ook mogelijk om het met een kwast aan te brengen. De stengel moet zo mogelijk rondom worden ingesmeerd.

Bij behandeling van kleine aantastingen (2-3 cm) kan de plek worden uitgesneden, maar is niet noodzakelijk. Bij grotere aantastingen (groter dan 3 cm) de aangetaste plek eerst uitsnijden totdat er geen aangetast weefsel meer te zien is. Dan een dunne laag Pentagrow Wondpasta over de plek uitsmeren in een laag van 2 mm. Het is belangrijk om ongeveer 3 cm rond de wond ook in te smeren ook in te smeren en tevens de achterkant van de stam te smeren,dus rondom.Voor gebruik de flesjes goed schudden, de inhoud van de emmers goed roeren voor gebruik. Na gebruik de verpakkingen goed afsluiten om uitdroging te voorkomen. De bewaartemperatuur ligt tussen de 5 en 15 graden Celcius.

Pentagrow Wondpasta is een biologisch product op klei basis, dat door iedereen mag worden toegepast. Het bevat geen bestanddelen die gevaarlijk zijn.

Gebruiksaanwijzingen:
Gebruiksaanwijzing Wondpasta
Sposob uzycia pasty na zranienia pomidorow

Neem vrijblijvend contact met ons op

U streeft naar maximale opbrengst en optimale kwaliteit van uw gewas en planten. Daarbij maakt u liefst zo min mogelijk gebruik van chemische middelen. Pentagrow helpt u hierbij. Wilt u weten hoe? U kunt ons bereiken via 0182 - 76 91 17 of ga naar contact.


Ga naar contact

Pentagrow

Wilt u vrijblijvend informatie ontvangen over onze producten? Mail ons dan op info@pentakeep.nl.

Pentakeep bevat het 5-Aminolevuline zuur
Planten worden sterker en vitaler
Merkbaar de beste resultaten

Meest recente berichten

Nieuwe outfit Pentakeep wielerteam

Het Pentakeep wielerteam zal het komende seizoen gaan rijden in deze nieuwe outfit. Veel succes heren!

Kom in de Kas 2017

Ook dit jaar heeft het Pentakeep treintje weer rondgereden bij Kom in de Kas 2017 in Berkel en Rodenrijs. Nieuw dit jaar was het Nutri-Phite® Magnum-S treintje

Pentakeep wederom drie jaar hoofdsponsor van wielerploeg

De komende drie jaar is Pentakeep hoofdsponsor van de Westlandse wielerploeg bestaande uit A- en B-renners. De wielerploeg is vooral bekend van de overwinningen in de lokale Westlandse rondes en enkele overwinningen op het NK.

Wortelproblemen verleden tijd en een boost voor de groei

Tholen - Hein Lansbergen van LG Flowers startte vorig jaar met een kleine proef. In een vak (600m) ontstonden er in het najaar wat problemen met de wortels, waarop Bas van Schie hem adviseerde om Nutri-Phite® Magnum S in te zetten. Hein zou zo het gewas sterk kunnen houden. “Aanvankelijk stond ik hier sceptisch tegenover. Maar ach … baat het niet dan schaadt het niet,” aldus Hein. Na een week zag hij al herstel bij de wortels. “De wortelpunten werden weer wit. Dankzij de groeikracht van de gerbera, reageert het gewas snel op dit middel. Daardoor zie je al snel resultaat. De wortelproblemen waren opgelost.”

08-11-2016
Paprikaplant kan wortelboost gebruiken tijdens vruchtzetting

Kees Ammerlaan van Solanahof teelt paprika's in Pijnacker en had deze zomer last van wegvallers in de paprikaplanten. Planten bleven achter, waren dof en stonden niet goed op de wortel. Begin augustus is Ammerlaan gestart met het geven van Nutri-Phite, een geconcentreerde meststof met specifieke voedingsstoffen die de wortelgroei stimuleert en dan met name de haarwortels. Ammerlaan: "Na drie dagen zag ik al een positieve verandering aan het gewas", vertelt hij

08-11-2016