Pentakeep in Tomaat

In de tomatenteelt is onderzoek gedaan bij de WUR. Uit dit onderzoek bleek dat er 1,3 kg per m2 meer productie was te meten dan bij onbehandelde planten. Er werden vier verschillende concentraties Pentakeep vergeleken met de controlegroep. Eén keer per week werden de verschillende concentraties bij de pot toegediend. De concentratie met 0,5 liter per hectare kwam als meest gunstig uit de bus in dit onderzoek;

verdere resultaten zijn;

  • toename vruchtgewicht
  • meer groeikracht in de kop
  • trostomaten produceren zwaardere trossen
  • toename brix gehalte
  • gewas is beter bestand tegen schimmelaantastingen als botrytus

Ervaringen:
Frans van Dorst (Zwitserland) over zijn ervaring met Pentakeep in crazy roots
Tomatenteler Bart Dockx uit Putte (B)
Het effect van Pentakeep in de tomatenteelt

Neem vrijblijvend contact met ons op

U streeft naar maximale opbrengst en optimale kwaliteit van uw gewas en planten. Daarbij maakt u liefst zo min mogelijk gebruik van chemische middelen. Pentagrow helpt u hierbij. Wilt u weten hoe? U kunt ons bereiken via 0182 - 76 91 17 of ga naar contact.


Ga naar contact

Pentagrow

Wilt u vrijblijvend informatie ontvangen over onze producten? Mail ons dan op info@pentakeep.nl.

Pentakeep bevat het 5-Aminolevuline zuur
Planten worden sterker en vitaler
Merkbaar de beste resultaten

Meest recente berichten

Pentakeep wederom drie jaar hoofdsponsor van wielerploeg

De komende drie jaar is Pentakeep hoofdsponsor van de Westlandse wielerploeg bestaande uit A- en B-renners. De wielerploeg is vooral bekend van de overwinningen in de lokale Westlandse rondes en enkele overwinningen op het NK.

Wortelproblemen verleden tijd en een boost voor de groei

Tholen - Hein Lansbergen van LG Flowers startte vorig jaar met een kleine proef. In een vak (600m) ontstonden er in het najaar wat problemen met de wortels, waarop Bas van Schie hem adviseerde om Nutri-Phite® Magnum S in te zetten. Hein zou zo het gewas sterk kunnen houden. “Aanvankelijk stond ik hier sceptisch tegenover. Maar ach … baat het niet dan schaadt het niet,” aldus Hein. Na een week zag hij al herstel bij de wortels. “De wortelpunten werden weer wit. Dankzij de groeikracht van de gerbera, reageert het gewas snel op dit middel. Daardoor zie je al snel resultaat. De wortelproblemen waren opgelost.”

08-11-2016
Paprikaplant kan wortelboost gebruiken tijdens vruchtzetting

Kees Ammerlaan van Solanahof teelt paprika's in Pijnacker en had deze zomer last van wegvallers in de paprikaplanten. Planten bleven achter, waren dof en stonden niet goed op de wortel. Begin augustus is Ammerlaan gestart met het geven van Nutri-Phite, een geconcentreerde meststof met specifieke voedingsstoffen die de wortelgroei stimuleert en dan met name de haarwortels. Ammerlaan: "Na drie dagen zag ik al een positieve verandering aan het gewas", vertelt hij

08-11-2016
Dankzij Pentakeep zijn mijn paprika's altijd super!

DE LIER - John Ammerlaan teelt dit jaar voor het 9e seizoen paprika's met Pentakeep. Het resultaat: vroege kilo's, een hoge totaalproductie en nooit meer last van vruchtrot of meeldauw. Zijn teeltrecept: elke veertien dagen Pentakeep mee druppelen en af en toe een boost. "Vorig jaar had ik het erg druk en heb ik weleens een beurt overgeslagen. Dat waren dure foutjes."

02-02-2016
Pentakeep sponsor van het Westlands Wielerteam

Pentakeep is sponsor van het Westlands Wielteam.