Pentakeep, Het enige product met 5-Amino levulinezuur

Pentakeep SuperU streeft naar maximale opbrengst en optimale kwaliteit. Daarbij maakt u liefst zo min mogelijk gebruik van chemische middelen. Door het toedienen van het voedingssupplement Pentakeep ondersteunt u het gewas zodat de planten sterker en vitaler zijn tijdens de gehele teelt.

Pentakeep-S is een vloeibare stikstof meststof die als enige product ter wereld 5-Aminolevuline zuur bevat. 5-ALA is in elk levend organisme in beperkte mate aanwezig. Door extra toediening aan de plant zal de fotosynthese, de aanmaak van suikers en droge stof verhogen. Dit is vergelijkbaar met de formule zonlicht + CO2 > suiker en zuurstof. Het is bekend dat extra CO2 onder licht omstandigheden de productie verhoogt. Met Pentakeep zal dit productie proces langer door gaan, omdat gebrek aan CO2, wat de reactie kan stoppen, niet aan de orde is.

Toediening van Pentakeep uit zich in meer productie en betere kwaliteit. Maar niet alleen de productie profiteert van de extra droge stof en energie. Ook het gewas wordt sterker en vitaler. Doordat de plant energieker is zal hij tevens minder vatbaar zijn voor ziektes en plagen.

De samenstelling van Pentakeep

De samenstelling van Pentakeep is als volgt;

NPK (Mg) 8-5-3(3)

Borium, Koper, Dtpa-ijzer, Mangaan, Molydeen, Zink, 5-Aminolevuline zuur.

Het is bewezen dat deze voedingselementen in samenwerking met 5-Aminolevuline zuur een versterkend effect hebben op de groei van planten. Daarbij zorgen de toegevoegde meststoffen ervoor om het 5-Aminolevuline zuur stabiel te houden en voor een betere opname.

Omdat Pentakeep-S in kleine concentraties wordt gedoseerd, zullen de toegevoegde meststoffen weinig effect hebben op de normale voeding. Het is dan ook belangrijk de normale voedingsstoffen toe te dienen. Hou de opname in het begin in de gaten, door Pentakeep zal de opname verbeteren waardoor er aangepast zou kunnen worden.

Pentakeep is ontwikkeld door het Japanse onderzoeksstation Cosmo Oil. Het middel kan als bladbemesting of via de voedingsoplossing worden toegediend.

5-Amino levulinezuur (ALA)

5-Aminolevuline zuur (5-ALA) is een molecuul die van nature in planten voorkomen. 5-ALA is de basis van leven bij zowel mens, dier en plant. De stof wordt door de plant zelf aangemaakt, maar de aanmaak wordt beperkt door de snelheid van de stofwisseling. Wanneer Pentakeep aan de plant wordt toegevoegd wordt de stofwisseling versnelt. Hierdoor zal de omzetting van de enkelvoudige naar de meervoudige suikers, in de bladgroenkorrels en mitochondriën, continue plaatsvinden en is er geen oponthoud in de plant, wat normaal de nodige energie kost.

Voor planten is 5-Aminolevuline zuur essentieel voor de vorming van bladgroen. Daarnaast maakt de plant meer suikers aan en vergroot het de opnamesnelheid van meststoffen. ''s Nachts verbrand de plant minder suikers en zouten in de bodem dringen minder snel toe.
Kortom; de stresstolerantie neemt toe.
De plant is beter bestand tegen extreme omstandigheden als temperatuurschommelingen en een lager lichtniveau.

De plant zal tevens energieker worden. De plant kan meer aan dan een onbehandelde plant en is makkelijker te sturen naar het gewenste resultaat. Bovendien is de plant minder vatbaar voor ziektes.

5-Aminolevuline zuur wordt naast Pentakeep voor de agrarische sector ook toegepast in de medische sector. Hier wordt het onder andere gebruikt bij de behandeling van huidkanker, bevordert het de haargroei en werkt het tegen bloedarmoede. Er lopen nog steeds diverse testen om het bij meer ziektes toe te kunnen passen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

U streeft naar maximale opbrengst en optimale kwaliteit van uw gewas en planten. Daarbij maakt u liefst zo min mogelijk gebruik van chemische middelen. Pentagrow helpt u hierbij. Wilt u weten hoe? U kunt ons bereiken via 0182 - 76 91 17 of ga naar contact.


Ga naar contact

Pentagrow

Wilt u vrijblijvend informatie ontvangen over onze producten? Mail ons dan op info@pentakeep.nl.

Pentakeep bevat het 5-Aminolevuline zuur
Planten worden sterker en vitaler
Merkbaar de beste resultaten

Meest recente berichten

Nieuwe outfit Pentakeep wielerteam

Het Pentakeep wielerteam zal het komende seizoen gaan rijden in deze nieuwe outfit. Veel succes heren!

Kom in de Kas 2017

Ook dit jaar heeft het Pentakeep treintje weer rondgereden bij Kom in de Kas 2017 in Berkel en Rodenrijs. Nieuw dit jaar was het Nutri-Phite® Magnum-S treintje

Pentakeep wederom drie jaar hoofdsponsor van wielerploeg

De komende drie jaar is Pentakeep hoofdsponsor van de Westlandse wielerploeg bestaande uit A- en B-renners. De wielerploeg is vooral bekend van de overwinningen in de lokale Westlandse rondes en enkele overwinningen op het NK.

Wortelproblemen verleden tijd en een boost voor de groei

Tholen - Hein Lansbergen van LG Flowers startte vorig jaar met een kleine proef. In een vak (600m) ontstonden er in het najaar wat problemen met de wortels, waarop Bas van Schie hem adviseerde om Nutri-Phite® Magnum S in te zetten. Hein zou zo het gewas sterk kunnen houden. “Aanvankelijk stond ik hier sceptisch tegenover. Maar ach … baat het niet dan schaadt het niet,” aldus Hein. Na een week zag hij al herstel bij de wortels. “De wortelpunten werden weer wit. Dankzij de groeikracht van de gerbera, reageert het gewas snel op dit middel. Daardoor zie je al snel resultaat. De wortelproblemen waren opgelost.”

08-11-2016
Paprikaplant kan wortelboost gebruiken tijdens vruchtzetting

Kees Ammerlaan van Solanahof teelt paprika's in Pijnacker en had deze zomer last van wegvallers in de paprikaplanten. Planten bleven achter, waren dof en stonden niet goed op de wortel. Begin augustus is Ammerlaan gestart met het geven van Nutri-Phite, een geconcentreerde meststof met specifieke voedingsstoffen die de wortelgroei stimuleert en dan met name de haarwortels. Ammerlaan: "Na drie dagen zag ik al een positieve verandering aan het gewas", vertelt hij

08-11-2016